lördag 25 augusti 2007

Nytt till trädgården


I dag har första inköpet till huset gjorts. Eller rättare sagt till trädgården. Snygga va? Mina första trädgårdshanskar. Jag får nog automatiskt gröna fingrar om jag har dem på mig.

torsdag 23 augusti 2007

På måndag blir vi husägare

Nu är det nära. På måndag skriver vi på kontraktet för vårt hus. Vi får tillgång till huset på en gång. Det är bra, då kan vi börja renovera direkt, innan vi säljer lägenheten. Självklart kommer "före och efter bilder" att publiceras här.

fredag 3 augusti 2007

Att kasta sig ut i det okända

Detta ska bli en blogg om mitt och sambons livstidsprojekt. Vi ska köpa hus och börja renovera. I veckan har vi varit på banken och fått lån. Så nu återstår bara att bestämma sig. Ska vi våga ge oss ut i det okända och köpa ett hus, eller snarare ett ruckel? Det är mycket som måste fixas på huset. Vi har redan börjat göra en lista på vad vi vill göra. Det är kanske lite dumt eftersom vi inte vet om vi får köpa det än. Men vi hoppas på att de flesta tycker att det är för mycket att göra på rucklet för att våga köpa det.

Lista på saker att åtgärda: Dränera, byta ytterpanel och måla, tilläggsisolera, byta och flytta fönster, bygga altan, göra om kök och badrum, dra om el, vatten och avlopp, flytta väggar, byta tak och golv, bygga nytt garage och tapetsera hela kåken.

Sen finns det självklart en massa småsaker som ska göras, men jag tror att detta är allt det stora.