torsdag 31 januari 2008

Bänkskivehistorien är över

ÄNTLIGEN! Vi har fått gehör för våra klagomål på bänkskivan. Dock inte hos företaget som säljer dem, utan hos återförsäljaren. Vår ordinarie kontaktperson har kommit tillbaka från semestern idag och har beställt en ny skiva åt oss. Vi behöver inte betala för den. Det såg han som en självklarhet. Han var helt säker på att vi hade rätt och köksföretaget fel. Härligt med serviceminded personal. Jag är så glad.
Jag hoppas att bänkskivan kommer till oss med expressfart, för nu vill vi gärna kakla och "flytta in" i köket.

tisdag 22 januari 2008

Gnällspik

Veckorna rusar fram i otrolig fart. Jag förstår inte vart de tar vägen. Det känns som att jag inte hinner med nånting av allt jag vill hinna göra. I går var jag i Uppsala på tjänsteresa och det är alltid roligt, men inte just i går. Jag hade svårt att sitta still så länge. Måste stå upp med jämna mellanrum för att ryggen protesterar om jag sitter. Långa möten är med andra ord terror.

Köket som vi trodde skulle vara färdigt nu är det mycket kvar att göra på. Det beror faktiskt inte på att vi är slöa utan på att Köksföretaget har levererat för få spottar till ljusrampen och att ena träskivan till bänken har slagit sig. Spottarna lovade de att leverera inom en och en halv vecka. Jag fattar inte vad det är som tar sån tid? Jag menar, skickar man saker brukar det ta max tre dagar med posten. Vad är problemet? Hur vi ska göra med bänskivan har vi inte ens fått svar på. En sak är då säker, den bänksiva vi har fått tänker vi inte använda. Vi kräver så klart att få en ny.

I och med att vi inte kan sätta fast bänkskivan, så kan vi inte heller börja kakla. Så vi har liksom hamnat i moment 22. Vi kan visserligen pyssla på med andra saker i andra rum, men jag vill ha köket färdigt NU! Jag har tröttnat på att ha alla köksredskap i flyttlådor. Häromdagen när vi skulle göra potatismos, gick vi till svärmor och lånade hennes potatispress för att det var enklare än att börja gräva runt i alla flyttkartonger.

Fast det är klart, det finns inget ont som inte har något gott med sig... Ikväll kan vi med gott samvete se handbolls EM utan att känna att vi måste jobba med huset.

söndag 13 januari 2008

Bilder på köket

Den gångna helgen har varit hektiskt. Det måste vara så att tiden på helgen går dubbelt så snabbt som tiden på veckorna. Vi hinner knappt det vi tänkt oss och ändå jobbar vi på hela tiden. I helgen har vi dock hunnit färdigt nästan hela köket om man bortser från kakel, lister, tapeter, ström och annat oviktigt ;-)
Vi har också hunnit en sväng till affären som säljer bebissaker och köpt massor av grejer. En sån där liten kotte behöver väldigt mycket prylar har jag upptäckt. Även om vi inte köper allt försäljarna försöker prångla på oss.

Som jag skrivit tidigare har vi hunnit färdigt både golv och tak i köket. Så här ser det ut.



För en stund sedan tog jag nya bilder av köket också.



Den blåa plasten på kylskåpen är fortfarande kvar, därav den konstiga färgen på dem.

onsdag 9 januari 2008

Ryggvärk och kalas

Köket börjar mer och mer se ut som ett kök. Vi har satt upp nästan alla bänkskåp nu. Det är högskåpen och vitvarorna som saknas. I kväll blir det dock inget gjort i Rucklet. Vi ska på 24-års kalas. Sambons lillebror fyller år. Hoppas vi får tårta.
För övrigt börjar jag känna av graviditeten allt mer. Jag har ont i ryggen och enda botemedlet är att gå omkring. Ruskigt opraktiskt när man sitter på möten hela dagarna.

måndag 7 januari 2008

Inga skruvar lösa, de är totalt borta

Hela helgen har gått åt till att lägga parkettgolvet i köket. I gårkväll var vi färdiga. Det blev otroligt fint. Uppiggade av detta bestämde vi oss för att börja sätta upp köksskåpen. Jag slet bort kartonger från några skåp, medan sambon sökte bruksanvisning och skruvar. Efter en stunds letande inser vi att vi inte fått en endaste liten skruv till skåpen. Suck och stön. Skåpen var förvisso redan i hopsatta och luckorna sitter på, men det behövs ju skruvar för att få upp skåpen på väggen också. Det hade tydligen ingen tänkt på. I dag har vi ringt företaget och gnällt, så om exakt fjorton minuter ska vi åka dit och hämta skruvar. Fortsättning följer ...

torsdag 3 januari 2008

Bebispyssel i stället för bloggande

Jag har fått påtryckningar om att uppdatera bloggen. Det har blivit dåligt av den varan den senaste tiden. Jag får skylla på julledighet och resor. Nu är vi i allafall tillbaka i Rucklet och en bilduppdatering kommer vilken dag som helst. I gårkväll började vi lägga in parkettgolvet i köket. Det blir hur fint som helst! Snälla svärfar var förstås med och hjälpte till med golvet.

Under julen har det inte blivit mycket gjort i huset. Vi har knappt lyft en hammare. Det har varit en välbehövlig vila. I stället har vi koncentrerat oss på den kommande bebisen och fixat både vagn och spjälsäng. Jag har även varit hemma hos mina föräldrar och hämtat en del grejer som jag hade när jag var liten. Blivande mormor har sparat massor med saker. Det var bara att välja och vraka och plocka ut det jag tyckte var finast. Kläderna är så gamla att de är moderna igen. :-D