fredag 21 mars 2008

Ovanlig påsk

I dag är det långfredag och min första dag som föräldraledig. Det blir en ovanlig påsk i år av flera anledningar. Jag kommer inte att åka hem till mina föräldrar till exempel. Det brukar jag ALLTID göra på påsken. Men i år törs vi inte, med tanke på att bebisen kan komma när som helst.

Det var en sorglig dag på jobbet i går. Det känns trist att inte vara där på så lång tid. Min närmsta kollega gav mig en stor bukett tulpaner. De var fantastiskt fina. Jag blev jätteglad och rörd över dem.



Vi har också hunnit med att göra färdigt babykorgen, så nu kan bebisen få komma när den vill. Allt är förberett!



Personalfesten, som jag lovade att komma med en uppdatering om blev väldigt lyckad. Det visade sig att vi inte alls skulle hålla till i personlamatsalen på jobbet, utan på ett ställe som heter Metropol. Det har varit en biograf för många många år sedan, men nu är det en jazzklubb. Jobbet hade hyrt hela lokalen så vi fick vara helt i fred från andra gäster. Vi blev bjudna på påskbuffé, som jag tycker liknar julbord ganska mycket. Enda skillnaden var att det serverades mer ägg.
God underhållning blev det också.

Tidigare har jag skrivit om ett kexchokladomslag och att det stod på att den var röntgenkontrollerad. Jag blev så nyfiken att jag mailade Cloetta och frågade vad det betyder. Nu har jag fått svar och det visade sig att det var den tidens kvalitetskontroll. De röntgade godiset för att kolla så att det inte fanns nötskal och stenar i dem. Intressant.
Dessutom undrar nu Cloetta om de kan få kexchokladomslaget av mig, för det är tydligen ett av omslagen de inte har kvar i sitt arkiv. Det kan de väl få, jag har ju ingen användning av det.

måndag 17 mars 2008

Nedräkning

I dag påbörjar jag min sista vecka på jobbet (för det här året). Jag ska jobba ungefär 22 timmar till innan jag påbörjar min föräldraledighet. Bara 22 timmar! Visst ska det bli skönt att få vara hemma, men samtidigt vill jag vara kvar på jobbet. Det kommer att hända så mycket roliga saker som jag missar detta år. Å andra sidan får jag ju faktiskt förmånen att vara hemma med mitt barn. Det är svårt det här. Känslorna går lite berg- och dalbana inför att vara hemma. Jag tror dock att jag inte vill nåt annat än att vara hemma, när barnet väl har kommit.

I kväll ska jag på personalfest. Det ska bli rikigt roligt. Hoppas vi får god mat och trevlig underhållning. Det brukar det i och för sig alltid vara, men i dag tror jag att det är nåt extra speciellt, för de som sitter i festkommittén är väldigt hemlighetsfulla. De har låst dörren till fikarummet och smyger omkring och viskar.
Återkommer med en rapport om hur det var i morgon.

fredag 14 mars 2008

Äntligen fredag

Det känns mycket skönt att det nu är helg. Lite extra vila är välkommet även om jag inte ansträngt mig speciellt mycket under veckan.
I går var jag på ett "tupperwareparty" fast med barnkläder. Det fanns hur mycket fina grejer som helst, men jag tyckte att det var lite för dyrt. Kläderna var 70-tals inspirerade. Bilder finns här www.meandi.se De verkade dessutom vara i väldigt god kvalitet, men att köpa så dyra kläder till en bebis som växer ur dem på ett några veckor känns inte riktigt försvarbart. Det får vänta tills vår knatte har blivit lite större och kan ha grejerna längre.

I kväll ska vi ha ledigt och inte göra nånting på huset. Jag tror det kommer att klia lite i fingrarna på sambon, men det är bra om han vilar någon gång också. Han vill hinna så mycket innan bebisen kommer. Men i kväll ska jag tvinga ner honom i TV-soffan och se till att han ser på sitt favvoprogram.

tisdag 11 mars 2008

Badrummet tar form

Nu är det bara fyra veckor tills vår bebis kommer. Om den nu behagar dyka upp på utsatt datum. Chansen till det verkar vara ganska liten, men jag hoppas att jag slipper gå över tiden för länge. Sambon hoppas att bebisen håller sig i magen ett bra tag till. Han har saker han behöver slutföra på jobbet och så vill han hinna en bit till med badrummet. Det ser ut så här för tillfället:



Det ser ut som att ett element står mitt i rummet och det gör det! Där gick väggen vi rev häromdagen. Vi har också börjat bygga hålet där fönstret ska sitta, men vi har inte tagit upp väggen ända ut. Det gör vi när vi väl ska sätta in fönstret. Det blir ganska kallt annars. :-) De som har byggt vårt hus måste vara riktiga gottegrisar. Förutom tidigare visade kexchoklad så har de tydligen varit sugna på Läkerol också.

söndag 9 mars 2008

Färdigt kök

Vi har invigt vårt nya kök. Så nu slipper vi svälta. Jag har lagat massor med mat och fyllt frysen. Dessutom har jag bakat en hel del snask. Allt gick inte åt till födelsedagskalaset. Men sambon äter nog upp det med glädje.
Så här ser köket ut nu:



Det känns riktigt bra att få börja med nästa rum. Badrummet. Det har tidigare varit kök,så det är en hel del som måste fixas där inne. I dag har sambon rivit en av väggarna i rummet. Den ska flyttas, så att vi får ett rektangulärt och större badrum. Väggarna i det här huset är fyllda av sågspån. Antar att det har varit bra isolering, men vi byter ut den mot glasull eller stenull. Sambon gjorde ett fynd bland allt sågspån. Ett kexchokladpapper från 1947. Först var jag tveksam till att det kunde vara så gammalt, men sambon hävdade att ingen har rört dessa väggar sedan huset byggdes. Därmed borde pappret vara från den tiden.



Kolla in texten på baksidan av pappret. Röntgenkontrollerad förpackning. Undrar varför de röntgade godis?

Happy birthday to me

I dag fyller jag 33 år. Vart tar åren vägen? Det känns fortfarande som att jag är tjugo nånting...
Snälla sambon fortsätter att överraska med fina presenter. Den här söta pojken fick jag idag.



Den tillhörande texten lyder:
"You will always have my heart"
Jag smälter när jag får så genomtänkta och gulliga presenter.
Svärmor,svärfar och sambons syskon har varit här och fikat i dag. Jag fick en massa fina presenter av dem också, men inget jag har på bild.

måndag 3 mars 2008

Together

Jag har världens snällaste och sötaste sambo! Jag blev så glad när jag fick den här i present.



Statyn hade en medföljande text:
"For those who have found their true partner in love and life"
Åh vad lycklig jag blev. Han är omtänksam, min kära sambo.

Matprat

Från och med i dag kan vi laga mat i vårt nya kök. Det känns helt fantastiskt! I går satte vi upp köksfläkten och oljade in bänkskivan. Det som återstår att göra i köket är lite pyssel (så som att sätta upp tapeter), men det känns som ett stort lyft att kunna laga mat! Bilder kommer så småningom.

Nu har jag drygt 2,5 vecka kvar att jobba innan jag går på mammaledighet. Vikarien har kommit och det är väldigt skönt, men samtidigt jobbigt. Skönt, för att jag kan lasta på henne en massa jobb, men jobbigt eftersom jag måste komma i håg allt jag ska introducera henne i. Jag tror hon kommer axla manteln finfint, när hon har blivit lite varm i kläderna. Det verkar vara en tjej med huvudet på skaft.

Under hösten har vi varit ett gäng från jobbet som träffats en gång i månaden på temat matresan. Vi har helt enkelt lagat och ätit mat från olika länder runt medelhavet. Det har varit väligt trevliga tillställningar och fantastiskt god mat(och gott vin). I morgon börjar vi om och temat är hemligt denna gång. Ska bli så spännande. Eventuellt kanske jag lägger ut någon bild på rätterna vi har lagat... Vi får väl se...