torsdag 28 maj 2009

Knatar runt i fjällen på arbetstid

Ännu en spännande dag på jobbet. I går snörade jag på mig mina femton år gamla kängor och gick en vandring i fjällen, samtidigt som jag gjorde en intervju och fotade. Artikeln publiceras på webben om någon vecka.

tisdag 26 maj 2009

Fotogeniska blommor

Jag har ett fantastiskt roligt arbete. I dag har jag träffat två jättefina personer och intervjuat dem om en bok de skrivit tillsammans. På vägen hem passade jag på att fota lite för jobbets räkning.
Smakprov kommer här:



Skönt att det äntligen börjar bli lite varmt ute.

Bitarna börjar falla på plats i badrummet

Badrummet börjar ta form i rucklet. Vi har lagt avlopp och vattenrör, isolerat golvet, lagt träreglingen för golvvärmen och satt upp den fjärde väggen. Jippi! Inom ett par veckor kommer "kakelgubben" och fixar klinker och kakel. Jag börjar se ljuset i tunneln! Snart har vi ett nytt badrum.

Ogräset i rabatten är ett minne blott efter helgens rensning och jag har ont i kroppen. Tänk att jag får det varje år. Jag måste använda några speciella muskler som jag bara använder när jag rensar ogräs.

onsdag 20 maj 2009

Middag med mycket spring

Bloggen har inte blivit prioriterad de senaste veckorna av en mängd olika skäl. Den lilla familjen har bland annat varit på utflykt till huvudstaden. Vi hade en skön helg med mycket trevligt umgänge.

Helgen som precis passerat har jag varit med om något nytt. Matstafetten. Det går ut på att man ska äta god mat och träffa nya människor hemma hos varandra. Varje par skall bjuda på en del i en tre rätters middag. Förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Vin och fördrink serveras vid alla tre rätterna. Vilket rätt man får tilldelad avgör slumpen. När man ätit förrätten ska man öppna ett kuvert värdparet har och där står adressen till paret där man ska äta nästa rätt.

Jag kände ingen av dem vi åt hos och det var faktiskt lite spännande att ringa på hemma hos några man inte känner och säga: Hej! Vi ska äta middag här... Vid varje del av middagen träffar man två andra par, olika vid varje rätt, så det är inte samma personer som man äter med hela tiden. Kvällen avslutas på ett uteställe där alla par som varit med i matstafetten samlas och fortsätter partyt. Här i stan var det nästan 500 par som var med i stafetten. Mycket kul idé och vi kommer att vara med nästa år igen.