torsdag 25 juni 2009

Badrummet

Det går framåt i snigelfart med badrumsrenoveringen. Men nu finns det inget vi kan göra åt saken. Kakelgubbarna jobbar så fort de kan, men allting har torktider. Först ska primern torka och sen ska flytspacklet torka och efter det ska det på en våtrumsmatta och till sist ska det spacklas och kaklas. Jag förstår inte hur de kan bygga ett hus på en vecka i Extrem home make over. De kan omöjligt vänta till saker och ting har torkat i huset och hur bra är det?

Här kommer i allafall en liten tillbakablick över vad som hänt sedan starten med badrummet, som från början var ett kök.


Vi saknar fortfarande några saker till badrummet. Toarullshållare till exempel. Var hittar man en snygg sådan? Jag har inte hittat någon än så länge. Någon som har ett tips på vart jag ska leta?

tisdag 23 juni 2009

Midsommar

Midsommarfirandet blev lyckat. Lilla prinsessan blev helt underbart söt i sin nya krans. Det tyckte även en journalist från lokaltidningen som tog massor med bilder på henne och en av dem publicerades i tidningen. Jag är en mycket stolt mamma. Kransen som jag gjort åt henne såg ut så här. Nyckelpigan är lilla P:s favoritdjur just nu, så därför satte jag fast en i kransen.


torsdag 18 juni 2009

Blommor, blommor, blommor

I brist på uppdateringar om vad som händer med rucklet kan jag berätta vad jag gjorde i går. Under dagen var jag på en invingning av en ny visnings- och rehabiliteringsträdgård i stan. Den är helt fantastiskt. Massor med olika växter och blommor. Det mesta var ätbart faktiskt.



Jag avrundade dagen med att gå på blomkrans-bindningskurs hos den lokala blomsteraffären. Det var så roligt och lilla prinsessan kommer att vara finast när hon dansar runt midsommarstången med sin nya krans i morgon.

måndag 15 juni 2009

Dålig dag

I dag är ingen bra dag... hittills. Bara att det är tråkigt väder och ganska kallt gör att humöret inte är på topp. När jag kom till jobbet tog jag för ovanlighetens skull hissen, för att jag hade mycket att bära. Det skulle jag inte ha gjort. Naturligtvis fastnade den mitt mellan två våningar. Jag fick till sist tag på en kollega som kunde gå nere i källaren och ordna så att hissen åkte ner manuellt.
Hoppas resten av dagen blir bättre.

tisdag 9 juni 2009

Färg fläckvis på fasaden

Här kommer en förhandsvisning på rucklets utsida.


Huset är verkligen i behov av en ny fasad och det kliar i fingarna att få sätta igång med att riva den som sitter uppe.

Nu kanske någon tänker: hmmm, fasaden är ju grön och inte röd som huset i toppen på bloggen.
Helt riktigt. Det är inte rucklet som syns i toppen på bloggen, för jag har velat vara lite hemlig med hur rucklet egentligen ser ut.

De små projekten

Det finns alltid saker att göra när man bor i hus, har jag hört många säga. Visst är det så, men det känns roligt nästan jämt. Jag har dragit på mig massor med småprojekt som jag håller på med för tillfället, som inte riktigt är husrelaterade.

För det första håller jag på att sticka en kofta till lilla prinsessan. Jag hade tänkt att hon skulle ha den under kyliga sommarkvällar, så det är bäst att jag rappar på med stickandet.


För det andra ska jag skrapa ren min gamla gunghäst och måla om den till dess att lilla p kan använda den. Min farfar har snickrat den och jag håller den väldigt kär.


Och det tredje projektet har jag i princip avslutat. Lilla prinsessan bor för tillfället i ett rum som inte är renoverat i väntan på att hennes rum ska bli färdigt. Det har känts väldigt provisoriskt så nu har jag gjort slag i saken och hängt upp lite tavlor som jag hade när jag var liten, en igelkotthängare som hon fått av en vän till mig och wallies med hundar. Vovvar är lilla P:s absoluta favoritdjur alla kategorier.




måndag 8 juni 2009

Knopparna brister snart

Nu är det nära... jag såg det när jag cyklade hem från jobbet. Syrenen blommar nästan.

Besök i björkarnas stad

Den lilla familjen har varit i björkarnas stad i helgen. Ett trivsamt besök hos kompisar med en pojke som är några månader yngre än lilla prinsessan. Vi hade inga aktiviteter inplanerade trots att det var nationaldag, utan tog dagarna som de kom. Så skönt.

Vi väntar fortfarande på att "kakelgubben" ska komma till rucklet. Det verkar som att han har tid efter midsommar, så det dröjer ett tag till innan badrummet är färdigt att visas upp i bloggen. Nu ska vi sätta igång utomhus i stället. Planen är att vi ska hinna byta panelen, isolera, bygga altan och byta taket på ena sidan av huset i sommar. Hoppas vi hinner allt vi tänkt, men det kanske är en utopi.