måndag 13 juli 2009

Nästa projekt

I höst, när utesäsongen är över, kommer vi att börja på den nya hallen. I dagsläget ser den ut så här och är en del av det gamla badrummet.


Vi har flyttat på fler rum än hallen. Man skulle kunna säga att vi har gjort en rokad bland nästan alla rum på bottenvåningen. Det nya badrummet ligger i det gamla köket, som har fått en ny plats i andra ändan av huset. Vardagsrummet ligger på samma ställe som förut och ett föredetta sovrum kommer så småningom bli ett nytt matrum. Men med denna flytt har vi fått rummen som vi önskar att ha dem.

söndag 12 juli 2009

Baka, baka liten kaka

Hösten kom tidigt i år. Hoppas bara att sommaren kommer tillbaka. Så här kallt vill jag inte ha det. En bra sak med att det är regn och rusk är att jag får tid att göra saker inne.


Nu har jag fyllt frysen med diverse kakor och jag hoppas på många besök som kan hjälpa oss att äta upp dem.

Grunden är fixad

Vi jobbar och sliter allt vad vi kan i rucklet. Badrummet börjar bli klart, men en del saker återstår fortfarande. Det ska dras vattenledningar och så ska badkar, toa och handfat ställas in.

Utomhus går det också framåt. Vi har (med god hjälp av svärfar) putsat hela grunden.



Det är skönt att det går framåt, även om vi inte kommer att hinna allt vi tänkt i sommar.

I går var vi iväg till det stora köpcentret och shoppade. Lilla prinsessan fick ett bord och två stolar som är obehandlade. Det får bli mitt nästa projekt att fixa dem. När jag är färdig med gunghästen, hyllan och spegeln vill säga...

onsdag 8 juli 2009

Gammal stol fick nytt liv

I dag hade jag trott att vi skulle få in kaklet i badrummet, men det verkar som att "kakelgubben" inte kommer idag. Suck! Det skulle vara kul om badrummet äntligen blev färdigt.

I väntan på det försöker jag pyssla med annat. Lilla prinsessan har fått ärva en gammal korgstol som jag hade när jag var liten. Den har sett sina bästa dagar, så jag bestämde mig för att måla om den. Lilla p älskar sin nya stol.

tisdag 7 juli 2009

Mer badrum

Nu är det nära... Vi kan snart flytta in badkaret i badrummet och börja använda det. Kaklet är satt och fogat. Det är bara klinkret på golvet kvar. Sambon håller på att måla taket vitt idag.


Det enda som är kvar att införskaffa till badrummet är snygga krokar att hänga handukarna på. Än har jag inte hittat nåt som fallit mig i smaken. Någon som har nåt bra tips på en "krokaffär"?