onsdag 28 oktober 2009

Myskväll

I kväll tänker jag inte göra nåt vettigt, utan bara slänga mig framför TV:n och slappa, trots att vi skulle behöva sätta in de sista eldosorna i matrummet och täcka väggarna med teno tät och gipsa. Det får vänta till en annan dag.

Jag har förresten köpt nya ljusmanschetter till min Changeljusstake, för att matcha de nya kuddarna och gardinerna. Gardiner och kuddar är härmed avbockade i min "att göra" lista.

måndag 26 oktober 2009

På plats

Regnet öser ner, men det gör ingenting. Vi har nämligen fått upp det nya taket.


Det känns så skönt!

söndag 18 oktober 2009

Till den lilla hjälpredan

Den lilla prinsessan är en utmärkt hjälpreda. Hon diskar och dammtorkar gärna. Allt som har med vatten att göra är kul, så länge hon får plaska så mycket hon vill.

Min lilla hjälpreda behövde således ett förkläde och några egna handukar. Så när jag hittade en söt handuk på stan slog jag till. Den gick att göra både förkläde och två handdukar av. Jag delade den på mitten och av den ena delen blev det ett förkläde och den andra delen två handukar i barnstorlek. Nu fattas bara en spis och diskbänk i rätt storlek. Men det tror jag nog att tomten kommer med.

onsdag 14 oktober 2009

Avtackning av chefen

Morgonen efter chefens avtackning. Det var en trevlig fest med många glädjeämnen och trevliga minnen, men trots allt lämnar festen en trist eftersmak. Vi kommer att bli utan vår chef. Han går vidare till nya äventyr när han pensioneras och det är honom väl unt, men vi kommer att sakna honom.

Han är en mycket bra chef och ledare. Han kan bjuda på sig själv, men ändå vara tuff när det behövs. Han är medmänsklig som få och presigelös. Han har inga problem att ta konflikter eller uttala sig i TV och tidningar och gör det bra.

Med detta vill jag bara önska honom lycka till och tacka för tiden som varit och säga på återseende.

Tack för allt chefen, tack!

tisdag 13 oktober 2009

Älgchans

Jag brukar nästan aldrig köpa lotter, men nu har jag gjort ett undantag. Jag är nu med i Älglotteriet. Vinsten är så klart ... en älg... elller rättare sagt en kvarts älg, styckad och klar. Hoppas, hoppas hoppas, jag vinner.

Taket igen

Sakta men säkert går det framåt med taket. Nu har vi ny takpapp, bärläkt och ströläkt. Det enda som fattas är plåttaket. I helgen ska vi förhoppningsvis bli färdiga. Det kommer att bli så skönt att slippa oroa sig för att det ska läcka in. Visserligen är ju pappen tät, men en viss oro har jag ändå. När taket är på fortsätter arbetet inne. Då ska matrummet bli klart.

I kväll blir det dock inget gjort för min del, för jag ska på fest och avtacka min chef som går i pension. Usch det kommer att bli jättetrist när han försvinner, men jag hoppas att den nya chefen blir bra också.

fredag 9 oktober 2009

Far och flänger

Det fanns ingen tid över att lägga in några bilder eller text i gårkväll. Jag var fullt upptagen med att packa för dagens resa. Nu är jag 35 mil in i urskogen och ska göra ett reportage om en rockkonsert i kyrkan. Tur att lilla prinsessan har mormor hos sig när jag och maken är på språng hela tiden.

En av våra nuvarande grannar håller på att sälja sitt hus. (Förhoppningsvis är det inte vårt spikande och bullrande som gör att de flyttar). Så nu väntar vi med spänning på vad vi får för nya grannar. Håller tummarna för en barnfamilj med barn i samma ålder som lilla prinsessan.

torsdag 8 oktober 2009

På väg hem

Just nu sitter jag på Bromma och väntar på att få åka hem efter två fantastiska dagar i Visby. Jag återommer om några timmar med bilder och kommentarer.

torsdag 1 oktober 2009

Små färdiga projekt

I juni berättade jag att jag hade några små projekt som jag höll på med vid sidan av Rucklet. Jag har glömt att berätta att jag har slutfört dem. Här kommer bilder på den färdiga koftan.




Lilla prinsessan blev urtjusig i den.