fredag 13 augusti 2010

En uppenbarelse

Nu ska jag erkänna något... jag har aldrig tidigare gjort våffelsmet själv utan har bara köpt färdigt våffelpulver på affären. Av någon anledning har jag trott att våffelsmet är svårt och krångligt att göra. Jag har hört talas om diverse recept med öl, vischyvatten eller samarin för att få dem fluffiga.

I går ville lilla prinsessan absolut ha våfflor till middag och snäll mamma som jag är lät jag henne få sin vilja igenom. Ve och fasa! Vi hade ingen våffelmix i skafferiet. Eftersom lilla prinsessan var mycket bestämd och vägrade äta något som helst annat, när hon blivit lovad våfflor fick jag bita i det sura äpplet och ta fram en kokbok med ett våffelrecept. Döm om min förvåning när jag såg att de enda ingredienserna som behövdes var: vatten, vetemjöl och vispad grädde. Inga ägg eller andra konstiga ingredienser.

Lätt skeptisk började jag göra i ordning smeten och värma laggen. Smeten såg ut som våffelsmet ska och jag började göra första våfflan.

Ivrigt påhejad av lilla prinsessan (som stod brevid på en stol)lyfte jag ut den färdiga våfflan ur laggen. Vi smakade på den direkt, utan sylt och grädde. Den var väldigt god. Jag måste säga att det är nog den godaste våffla jag ätit. Frasig som tusan blev den också. Det är superenkelt att göra egen smet och det har jag aldrig fattat. Varför köper man dyra pulvermixer när det är så enkelt att göra egen. Hädanefter ska jag alltid göra egen smet. Prova du med!

Frasvåfflor
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispad grädde
Rör i hop vattnet och mjölet till en jämn smet (den blir tjock). Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Låt smeten vila en stund medans järnet blir varmt. Grädda.

torsdag 12 augusti 2010

Det händer mycket nu

Framstegen i rucklet är många just nu, men ingenting är helt färdigt. Vi har numera en stomme till en altan och balkong, ett nytt golv i matrummet och en ny ytterdörr på annan sida av huset. Under veckan ska vi försöka få in den nya balkongdörren och riva fasaden på framsidan av huset. Tapeterna till matrummet är beställda (och kommer på fredag) och jag hoppas att vi ska hinna tapetsera matrummet också, men jag tror att det är att begära för mycket. Vi får väl se.

onsdag 11 augusti 2010

Statusuppdatering, iPhone

Cirka en vecka efter mitt arga brev till försäkringsbolaget fick jag ett brev från dem. De talade om att de avslutat mitt ärende och att jag inte skulle få tillbaka min trasiga telefon, däremot skulle jag få pengar insatta på mitt konto om jag lämnade ut mitt kontonummer. Dagen efter beställde jag en ny telefon. :-)