onsdag 13 oktober 2010

Kika på vårt färdiga matrum

Vi har letat länge efter matrumsmöbler och för ett tag sedan hittade vi precis de vi ville ha. Stolar, bord och skåp är nästan 60 år gamla och vi köpte dem av ett gammalt par som skulle flytta. Jag är så nöjd med dem. Det är klart att vi hade kunnat gå på den lokala möbelaffären och beställa ett sådant här matrumsmöblemang, för det tillverkas fortfarande, men en del av charmen är att det syns att de inte är helt nya.




Maken åkte genom halva Sverige för att hämta dem, men det var det värt.


Jag har kompletterat matrumsmöblemanget med ärvda krukor från farmor som passar perfekt till inredningen.


På bordet ligger en blå linneduk och en vit broderad duk som farmor gjort till mig. Hon säger att det är en kaffeduk, men jag tycker att den är så fin att den måste ligga framme jämt.



Samma dag vi lyfte in möblerna i det färdiga matrummet köpte jag lite blommor för att fira. Snittblommor gör mig alltid glad och det känns så lyxigt att ha en full vas att titta på.


söndag 3 oktober 2010

Fasaden förändras

Nu är det dags att visa hur det ser ut hos oss. Det är fortfarande väldigt mycket ruckel, alla fall på utsidan, men vi är på god väg mot ett palats...

Framsidan av huset är isolerat och en specialduk är påsatt. Nu håller vi på att spika fast den nya fasaden.



När vi köpte huset var det fläckvis grönt, men vi byter till stugröd.


I dag har vi börjat städa gården inför vintern. Så här ser det ut just nu. Det måste bort innan snön kommer. Det skulle inte vara så roligt att nåt sånt här tinade fram till våren.