söndag 13 februari 2011

Vårt flashiga badrum

Många inredningsbloggar brukar visa upp hem från den allra bästa sidan. Fint stylade, vackra hem. Ibland undrar man om de som skriver bloggarna verkligen har så där snyggt överrallt. Förmodligen inte. Det finns med största sannolikhet några skräprum som aldrig visas upp.

Den här bloggen kommer aldrig bli en sån där tjusig blogg som bara visar snygga saker. Jag vill åskådliggöra hur en renovering verkligen ser ut. Det är inte alla dagar det är roligt att bo i ett renoveringsobjekt vill jag lova.

När vi flyttade in i rucklet såg vårt badrum på övervåningen ut som en kvarleva från 1970-talet. Fullt funktionsdugligt, men inte precis drömbadrummet.


Nu har vi kommit dithän att det är dags att sätta tänderna i detta badrum. I dagsläget ser det ut på detta sätt.


Fönstret är utbytt och flyttat eftersom duschen ska sitta på den vänstra väggen och vi har börjat isolera ytterväggen. Kolla in originaltapeten från 1947. Pippigul.

Precis som när vi gjorde det förra badrumet så kommer vi att anlita hantverkare som sätter våtskikt, kakel och klinker. Till veckan kommer hantverkaren och tittar på badrummet för att sedan ge oss en offert.Vi kommer att anlita samma firma som förra gången, eftersom vi är väldigt nöjda med resultatet de presterade då. Förhoppningsvis har vi ett färdigt badrum innan sommaren.

torsdag 3 februari 2011

Do this at home

Det är roligt att laga mat, men i dagsläget priorierar jag bort mat som tar för lång tid att göra eller har en massa omständiga moment. Maträtter som sköter sig själva är perfekta tycker jag. Därför är min favoritsak i köket lergrytan. Kommer ni i håg den? Den var jättepoppis på 80-talet. Alla hade en lergryta och lagade alla möjliga rätter i den.

För ett tag sedan fick jag en lergryta av min mamma och den är helt suverän. Stoppa ner lite av varje i den och in i ugnen i en och en halv timme så är maten färdig. Du behöver inte ens passa ugnen utan kan ägna dig åt annat under tiden.

När jag berättade på jobbet att jag hade en lergryta fick jag ett supergott kycklingrecept av min kollega. Do this att home! Det är fantastiskt gott.

1 kg färsk hel kyckling
2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
Rosmarin
10 enbär
2 tsk smör
salt och svartpeppar.

Gör så här: Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Lägg sedan ner kycklingen i den. Pensla på soyan. Krossa enbären och lägg i resten av kryddorna och smöret.
Ställ in grytan i en kall ugn. 250 grader i 50-60 minuter. Ta ut grytan och häll i grädden. Ställ in den i ugnen i 15 minuter till. Klart! Serveras med ris och sallad.
Hur gott som helst och nästan inget jobb.