För ett tag sedan fick jag en lergryta av min mamma och den är helt suverän. Stoppa ner lite av varje i den och in i ugnen i en och en halv timme så är maten färdig. Du behöver inte ens passa ugnen utan kan ägna dig åt annat under tiden.
När jag berättade på jobbet att jag hade en lergryta fick jag ett supergott kycklingrecept av min kollega. Do this att home! Det är fantastiskt gott.
1 kg färsk hel kyckling
2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
Rosmarin
10 enbär
2 tsk smör
salt och svartpeppar.
Gör så här: Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Lägg sedan ner kycklingen i den. Pensla på soyan. Krossa enbären och lägg i resten av kryddorna och smöret.
Ställ in grytan i en kall ugn. 250 grader i 50-60 minuter. Ta ut grytan och häll i grädden. Ställ in den i ugnen i 15 minuter till. Klart! Serveras med ris och sallad.
Hur gott som helst och nästan inget jobb.

1 kommentar:
BIB:s recept ! Även jag har provat och det var helt underbart.
Skicka en kommentar