torsdag 3 februari 2011

Do this at home

Det är roligt att laga mat, men i dagsläget priorierar jag bort mat som tar för lång tid att göra eller har en massa omständiga moment. Maträtter som sköter sig själva är perfekta tycker jag. Därför är min favoritsak i köket lergrytan. Kommer ni i håg den? Den var jättepoppis på 80-talet. Alla hade en lergryta och lagade alla möjliga rätter i den.

För ett tag sedan fick jag en lergryta av min mamma och den är helt suverän. Stoppa ner lite av varje i den och in i ugnen i en och en halv timme så är maten färdig. Du behöver inte ens passa ugnen utan kan ägna dig åt annat under tiden.

När jag berättade på jobbet att jag hade en lergryta fick jag ett supergott kycklingrecept av min kollega. Do this att home! Det är fantastiskt gott.

1 kg färsk hel kyckling
2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
Rosmarin
10 enbär
2 tsk smör
salt och svartpeppar.

Gör så här: Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Lägg sedan ner kycklingen i den. Pensla på soyan. Krossa enbären och lägg i resten av kryddorna och smöret.
Ställ in grytan i en kall ugn. 250 grader i 50-60 minuter. Ta ut grytan och häll i grädden. Ställ in den i ugnen i 15 minuter till. Klart! Serveras med ris och sallad.
Hur gott som helst och nästan inget jobb.

1 kommentar:

Lena Hasselborg sa...

BIB:s recept ! Även jag har provat och det var helt underbart.